grote rekendag

Woensdag 3 april: de Grote Rekendag

Net als vorig jaar doen we ook dit jaar mee met de Grote Rekendag. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!

Het thema is dit jaar 'Uit Verhouding'. Kinderen verkennen tal van situaties waarin de verhoudingen niet kloppen. Daarvan zijn er genoeg. Denk maar aan een uitvergroot ijsje of zak patat voor een snackbar. Het verkennen van dergelijke situaties leidt tot verhoudingsgewijs redeneren, maar ook tot meetactiviteiten en het verkennen van de ruimte (meetkunde). Het onderliggende doel is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!

Aan het eind van de dag willen we graag aan alle ouders, verzorgers, opa's en oma's laten zien wat we gedaan hebben. Hierbij nodigen we u dan ook van harte uit om tussen 13.15 en 13.45u een kijkje in de verschillende klassen te komen nemen! 

'Een verstandige vraag is de helft van de wijsheid'

Neem gerust contact met ons op